GENEL BİLGİLERİLÇETÜRKİYE

Düzce ilçeleri, ilçe haritası

Düzce ilçeleri hakkında bilgiler.

Düzce, Türkiye’nin küçük bir şehri olmasına rağmen bünyesinde barındırdığı doğal güzellik alanları ve tarihi yapıları ile öne çıkan turistik şehirlerden biridir. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehre, yıl boyunca çok sayıda yerli ve yabancı turist gelmektedir.

Düzce’nin başta Merkez ilçesi olmak üzere; toplam 8 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler; Akçakoca, Gölyaka, Kaynaşlı, Merkez ilçe, Yığılca, Cumayeri, Gümüşova ve Çilimli ilçeleridir. Şehri keşfe çıkmadan önce ilçeler hakkında detaylı bilgi edinmeniz oldukça önemlidir.

Düzce ilçeleri

Düzce ilinde 8 ilçe var, alfabetik sıraya göre;

  1. Düzce (il merkezi)
  2. Akçakoca
  3. Cumayeri
  4. Çilimli
  5. Gölyaka
  6. Gümüşova
  7. Kaynaşlı
  8. Yığılca

Düzce ilçe haritası

Akçakoca, Gölyaka, Kaynaşlı, Merkez ilçe, Yığılca, Cumayeri, Gümüşova ve Çilimli

Düzce ilçe haritası

Düzce ilçerinin nüfusu

İlçe Toplam Nüfus
Merkez 254.827
Akçakoca 39.500
Kaynaşlı 20.540
Gölyaka 20.506
Çilimli 19.848
Gümüşova 16.347
Cumayeri 15.060
Yığılca 14.348

İlçeler hakkında kısa bilgiler

Düzce ilçeleri hakkında özet bilgiler

Akçakoca

Akçakoca, şehir merkezine yaklaşık 38 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir. Düzce’nin en popüler turistik ilçeleri arasında yer almaktadır. İlçenin toplam nüfusu yaklaşık olarak 38.846’dır.

Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ilçe, kültür turizmi açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. İlçede bulunan tarih yapılar arasında; Ceneviz Kalesi, Evliya Cami, Akçakoca Bey Anıtı, Hemşin Köyü Cami, Tarihi Mahalle Evleri, Tarihi Orhangazi İlkokulu, Yeni Meze Cami, Akçakoca Merkez Cami, Kapkirli Tarihi Hamam ve Mehmet Arif Köşkü yer almaktadır.

İlçenin özellikle denize bakan kesimi yaz aylarında oldukça hareketlidir. Düzce’de yer alan plajların tamamı Akçakoca ilçesinde yer almaktadır. Ayrıca yemyeşil doğası ile de dikkat çeken ilçede görülmeye değer birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Bu doğal güzellik alanları arasında; Fakıllı Mağarası, Aktaş Şelalesi, Kurugöl Kanyonu, Cumayanı Mesire Alanı, Sarıyayla Şelalesi, Akkaya Mesire Alanı, Şifalı Su Orman İçi ve Tahirli Şelalesi yer almaktadır.

Kaynaşlı

Kaynaşlı, şehir merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir. Düzce Ovası’nın doğu bölümünde yer alan ilçenin toplam nüfusu yaklaşık olarak 20.545’tir.

İlçe, muhteşem güzellikteki doğası ve görülmeye değer tarihi yapıları ile dikkat çekmektedir. Piknik ve kamp yapmanıza fırsat sunan Topuk Yaylası ve Göleti, Kurugöl Tabiat Parkı, Yörükler Yaylası, ilçenin popüler doğal güzellik alanları arasında yer almaktadır.

Osman Gazi Dönemi’nde Çantı tekniği kullanılarak inşa edilen Sarıçökek Köyü Cami ve uzun seneler keşkek, bulgur dibeği olarak kullanılan Tarihi Dibek, ilçenin dikkat çeken tarihi yapıları arasında yer almaktadır.

Merkez İlçe

Merkez ilçe, Düzce’nin yaklaşık 249.695 nüfuslu bir ilçesidir. İlçe, toplam 37 mahalleden ve 84 köyden oluşmaktadır.

Düzce Merkez ilçesi, hem tarihi hem de doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin bir bölgedir. Birbirinden farklı ağaç türlerine ev sahipliği yapan Samandere Şelalesi Tabiat Parkı, yemyeşil bitki örtüsü ile öne çıkan Aydınpınar Şelalesi, Derebalık Yaylası ve Odayeri Yaylası, ilçenin önemli doğal güzelliklerindendir.

Konuralp Müzesi, Antik Tiyatro, Antik Su Kemerleri, Atlı Kapı, Konuralp Türbesi ve Mermer Köprü, ilçenin görülmeye değer tarihi yapıları arasında yer almaktadır.

Gölyaka

Gölyaka, şehir merkezine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir. Şehrin batı tarafında yer alan Gölyaka’nın toplam nüfusu yaklaşık olarak 20.408’dir.

İlçe, bünyesinde yer alan yaylaları, şelaleleri, gölleri ile turizm açısından oldukça popülerdir. Bakacak Şelaleleri, Torkul Göleti ve Yaylası, Efteni Gölü, Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Toptepe, Pürenli Yaylası, Kültür Park ve Kardüz Yaylası, bu ilçede yer alan doğal güzellik alanlarıdır.

İlçenin Muhap Dede Köyü sınırları içerisinde yer alan Muhap (Vahap) Dede Türbesi, bölgenin tek tarihi yapısı olarak öne çıkmaktadır.

Yığılca

Yığılca, şehir merkezine yaklaşık 36 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir. Şehrin kuzeydoğu tarafında yer alan ilçenin toplam nüfusu yaklaşık olarak 14.664’dür.

İlçe, doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir bölgedir. İlçenin başlıca doğal güzellikleri arasında; Paşabükü Dişbudak Ağacı Tabiat Anıtı, Kayadibi Porsuk Ağacı Tabiat Anıtı, Saklıkent Şelalesi, Balabalon Şelalesi, Yoğunpelit Şelalesi, Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı, Hasanlar Baraj Gölü ve Sarıkaya Mağarası yer almaktadır.

Ayrıca 1323 senesinde Orhan Gazi tarafından kendi adına inşa ettirilen Orhan Gazi Camii, bu ilçenin öne çıkan tarihi yapılarındandır.

Cumayeri

Cumayeri, şehir merkezine yaklaşık 21 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir. İlçenin toplam nüfusu yaklaşık olarak 15.002’dir.

Bölgede, kano ve rafting sporlarını yapmanıza fırsat sunan birçok işletme bulunmaktadır. Özellikle Kasım-Mart ayları arasında ilçenin doğal güzelliklerinden biri olan Melen Çayı’nda bu sporlar yapılmaktadır.

Yaklaşık 700 metrelik yürüyüş parkuru ile dikkat çeken ve eşsiz manzarası ile öne çıkan Harmankaya Şelalesi, ilçenin hem popüler hem de görülmeye değer doğal güzellik alanlarından biridir.

1942 senesinde yapılan ve ahşap iç dekorasyonu ile öne çıkan Cumayeri Yeni Camii, ilçenin en önemli tarihi yapılarındandır.

Gümüşova

Gümüşova, şehir merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir. D-100 Kara yolu üzerinde yer alan ilçenin toplam nüfusu yaklaşık olarak 16.254’tür.

Yemyeşil doğası ile dikkat çeken ve gelen ziyaretçilerin piknik yapmasına olanak sağlayan Dedekoru Piknik ve Mesire Alanı, ilçenin doğal güzelliklerindendir. Ayrıca 8,5 m’lik yüksekliğe sahip ve havuzlu bir şekilde inşa edilmiş olan Saat Kulesi, ilçenin görülmeye değer yapılarından biridir.

Gümüşova’nın Selamlar Köyü’nde ise Osmanlı zamanında inşa edilen Tarihi Çeşme ve çeşmenin hemen yanında yer alan Atatürk Müzesi, ilçenin tarihi yapıları arasında yer almaktadır.

Çilimli

Çilimli, şehir merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir. İlçenin toplam nüfusu yaklaşık olarak 19.902’dir.

İlçe, deniz seviyesinden yaklaşık olarak 222 m yükseklikte yer almaktadır. İlçe, inanç turizmi açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir.

1954 senesinde inşa edilen, çinko kaplı minaresi ile dikkat çeken Tepeköy Camii ve 16.yüzyılın önemli dervişlerinden biri olan Şeyh Aliyyül Muslihittin’e ait Karaköy Şeyh Muslihiddin Türbesi, ilçede yer alan görülmeye değer tarihi yapılardandır.


DÜZCE İLİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ →

Bizi takip et! Yeni içerikleri kaçırma!
YOUTUBE | INSTAGRAM | FACEBOOK

sarubey

Merak edilen popüler bilgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir